In conclaaf in Ede

Het duurde even voor het zover kwam. De Vrijzinnig Evangelische voorganger (in de zin van: voorbeeld) Evert te Winkel ging in Ede in conclaaf met Jaap Marinus van Staatgeschreven. Hier een kort verslag.

Nieuwsgierig was Jaap Marinus vooral naar de mate van vrijzinnigheid van Vrijzinnig Evangelisch. De andere theoloog van Staatgeschreven, Erik Drenth, is vrijzinnig en ook geïnteresseerd in een vrijzinnig evangelisch christendom. Behalve Drenth zijn er meer geïnteresseerden in de Vrijzinnig Evangelische Gemeente. Wel moet volgens Jaap Marinus het ‘gemeentelijke deel’ meer vorm krijgen. Er komt nu veel nieuws uit de evangelische en anderszins christelijke wereld, maar daarbij zou ook duidelijk moeten worden wat Vrijzinnig Evangelisch nu inhoudt.

Gisteren is hiermee al een beginnetje (link verwijderd, want bestaat niet meer, 18-10-2013) gemaakt. Om het positieve van zowel de evangelische als de vrijzinnige wereld te kunnen combineren moet je van beide ook de positieve kanten kennen. Het concept van de Vrijzinnig Evangelische Gemeente zal de komende tijd wat veranderen, hoe wordt nog duidelijk.

Natuurlijk is er nog veel meer besproken. Maar er zijn in het leven meer dingen dan alleen kerkje spelen en theologie. Get a life.