Zit ie in pekt -in beeld-

Afgelopen zaterdag werkten verschillende kerken, in de hometown van de Vrijzinnig Evangelische gemeente, Apeldoorn, samen met de stichting Go and Tell in de actie ‘City Impact.’ Vrijzinnig Evangelisch was bij de dienst aanwezig, maakte foto’s en telde verse bekeerlingen.

Evert te Winkel

’s Ochtends was er een toerusting voor de ongeveer tachtig vrijwilligers (volgens aanwezigen aldaar) in Menorah, na het middageten gingen zij de straat op om rozen en traktaten uit te delen en te proberen mensen te bekeren. Een jonge islamitische collega kwam humeurig terug, daar waar een ‘nieuw-spirituele’ klasgenoot het kon waarderen en met een groot respect voor degene die hem probeerde te bekeren vertrok, overigens wel onbekeerd en daar zeer tevreden mee.

Om twee uur was er een flashmob in de Oranjerie, het overdekte winkelcentrum in het centrum van Apeldoorn.

Het was alleen geen flashmob (bij een echte flashmob wek je tenminste de indruk dat het spontaan is). Een ook nog eens oud. Dat zij vergeven.

De dienst was interessant. Matthijn Buwalda, een ‘bekende Bereaan,’ speelde wat eigen liedjes, niet onaardig. Leuk, een grapje tussendoor over het gebrek aan succes bij de Opwekkingsbundel.

De zaal was redelijk vol. Ook niet verwonderlijk, bij rond de tachtig vrijwilligers. Verder waren er vermoedelijk ook verschillende ‘geïnteresseerden’. Toen Buwalda vroeg hoeveel mensen er ‘op uitnodiging’ waren telde de verslaggever drie handen.Tijd voor de spreker.

David de Vos is enthousiast. “Apeldoorn is veranderd!” Gelukkig vergeet ook onze charismaprediker de oproep niet. ‘Als jullie God voor het eerst hebben leren kennen, voor het eerst je hart aan God hebt gegeven, God ervaren hebt, ook als je een vernieuwde kennismaking met God hebt gehad of God gevoeld hebt, bid dan dit gebed mee. Laten we met zijn allen dit gebed hardop meebidden.’ Duidelijk zo’n oproep. Prachtig. Toen mochten de mensen die God hebben leren kennen hun hand opsteken. Vijf verschillende handen de lucht in. Sommige handen werden vaker meegeteld.

Gelukkig is er nog een vervolg. De mensen die hun hand hebben opgestoken mogen een boekje halen. Natuurlijk één van David de Vos, Je Beste Keuze Ooit. Acht mensen staan te dringen in de rij. Een zeer charismatisch spreker, die David de Vos.

3 reacties op “Zit ie in pekt -in beeld-”

oké, dus 5 bekeerde in de zaal… en hoeveel zaden zouden ze hebben geplant? In de stad. Haha.

Verfrissend om een nonchalant stukje te lezen.. Een ander had het allang vol boute uitspraken op internet geplempt.

@Robert
Ik hoop dat het effect van de actie nog jaren merkbaar is in positief opzicht. Meer kerkbezoek, meer mensen die in God geloven, een grotere openheid om over geloof te praten en het geloof te beleven. Ik weet de resultaten niet, ik kan daar alleen maar naar gissen dus als ik dan toch moet gissen liever optimistisch 😀

@Arjen
Dank 😉