Categorieën
Cultuur Kerk Politiek en Geloof Wetenschap

Kan het weekoverzicht beter?

Hoe kan Vrijzinnig Evangelisch de lezers, jij dus, het beste dienen? Dat is een vraag die ik mezelf vaak stel en waar ik niet zo gemakkelijk antwoord op vind. Natuurlijk is het belangrijk dat de website u zo goed  mogelijk bediend, anders kom je niet terug. Zo werkt dat ook in de journalistiek en de blogwereld.

Wat doet Vrijzinnig Evangelisch dan? Om te beginnen proberen wij het allerbelangrijkste nieuws op christelijk gebied uit te diepen, door serieuze en diepgravende opinieartikelen proberen we handvatten te geven om zelf een opinie te vormen. Dat doen we overigens ook met de kortere columns en de commentaren. Daarvan leg ik in deze column verantwoording af, omdat ik het belangrijk vind te reflecteren op het handelen van mij en de website. Dat spreekt allemaal voor zich. Waar ik nog wat zoekende in ben is het wekelijkse overzicht op zaterdag.

Ik zie dat weekoverzicht als een service naar jullie, als lezer, waarin het belangrijkste nieuws van de afgelopen week staat. In korte stukjes, met de mogelijkheid om naar de originele bron door te klikken als je het interessant vindt. Afgelopen weken heb ik geprobeerd om de nieuwsoverzichten een thema te geven en er zelf wat meer over te zeggen, daarnaast probeer ik steeds meer de onderwerpen te groeperen.

Ik blijf het lastig vinden, het weekoverzicht. Ze worden niet erg goed gelezen, maar ook niet opvallend slecht. Wat ik er nog aan kan verbeteren weet ik inmiddels ook niet meer. Wat denken jullie ervan? Ik hoor graag wat er nog verbeterd kan worden aan het weekoverzicht en verwerk dat graag in komende weekoverzichten.

Evert te Winkel

Door Evert te Winkel

Initiatiefnemer van Vrijzinnig Evangelisch. Ooit een wat zurige bijna-ex-evangelische, inmiddels opbouwend-kritisch evangelisch. Probeert aardiger te zijn.