Categorieën
Cultuur Kerk Politiek en Geloof Wetenschap

Wie wil (een keer) wat voor Vrijzinnig Evangelisch schrijven?

Omdat de nieuwe website van Vrijzinnig Evangelisch nog niet af is, ben ik nog nauwelijks bezig geweest met het werven van auteurs. Het lastige is namelijk dat een wordpress-blog (vanzelfsprekend) minder serieus genomen wordt dan een gewone website op eigen domein. Volgende week meer over de nieuwe website.

Nu kom ik in een situatie dat ik (tijdelijk) minder artikelen zelf kan schrijven: ik ga stage lopen bij VolZin. Daar begin ik per 1 juli. Daardoor moet ik nu al doen wat ik liever vooruit had willen schuiven: vragen of mensen een keer of vaker bijdragen willen leveren voor Vrijzinnig Evangelisch. Dat gaat om columns (prikkelende bijdragen van ongeveer een halve A4) of dieper doorwrochte opinieartikelen (ongeveer 1 tot 1,5 A4). Het gaat om artikelen die inzicht geven in een bepaald aspect van het christelijke leven in deze maatschappij, of juist een inkijk vanuit de maatschappij op het christendom geven. Deze artikelen moeten grofweg binnen de categorieën ‘Kerk’ (en theologie), ‘Cultuur’, ‘Politiek en Geloof’ en  ‘Wetenschap’ vallen.

In de praktijk kan het ook gebeuren dat ik mensen via mail, Twitter of Facebook vraag om een stukje over een specifiek onderwerp te schrijven. Ook als je je een keer boos maakt over iets, graag. Het e-mailadres is: redactie@vrijzinnigevangelisch.nl

Door Evert te Winkel

Initiatiefnemer van Vrijzinnig Evangelisch. Ooit een wat zurige bijna-ex-evangelische, inmiddels opbouwend-kritisch evangelisch. Probeert aardiger te zijn.

Één reactie op “Wie wil (een keer) wat voor Vrijzinnig Evangelisch schrijven?”