Categorieën
Cultuur Kerk Politiek en Geloof Wetenschap

Vlekje

De meest succesvolle artikelen op een blog zijn niet de perfect in elkaar gezette betogen, maar artikelen met een vlekje. Of meerdere vlekjes.

Artikelen op blogs zijn, anders dan in kranten of tijdschriften, bedoeld om reactie op te roepen. Letterlijk als je kijkt naar de reacties: een goed blog herken je (meestal) aan de hoeveelheid reacties onder de artikelen, maar ook basisreacties als afkeer of goedkeuring.

Als in een blog niets staat waar je het gruwelijk mee oneens kan zijn, dan zegt het te weinig en is het een slecht blog.

Inderdaad, ik ben altijd op zoek naar artikelen waar mensen het mee oneens kunnen zijn. Zoals het de toespraak van Ewout Klei die gisteren op Vrijzinnig Evangelisch kwam, de ‘Blinde vlek’ van Anthony Ruijtenbeek, het nieuwe leiderschap van Jacobine Scholte De Jong en Vrijheid als verhuller van Martijn van Leerdam.

Maar ook in de artikelen die ik zelf schrijf probeer ik bewust statements te maken waar mensen een heel andere kijk op kunnen hebben. Dat vergroot de kans dat op een artikel gereageerd wordt, wat het blog spannender en interactiever maakt. Daardoor komen lezers sneller terug.

Belangrijker nog is dat het mij en anderen helpt om over onderwerpen na te denken. Reacties laten vaak zien dat er verschillende opvattingen mogelijk zijn. Maar wat is dan de juiste opvatting?

Daar is dus debat voor. En een vlekje. Succes 😉

Evert te Winkel

Door Evert te Winkel

Initiatiefnemer van Vrijzinnig Evangelisch. Ooit een wat zurige bijna-ex-evangelische, inmiddels opbouwend-kritisch evangelisch. Probeert aardiger te zijn.