Categorieën
Cultuur Kerk Politiek en Geloof Wetenschap

Altijd bereid tot verantwoording

Verantwoording afleggen over journalistieke en ethische keuzes. Ik vind dat als journalist niet alleen belangrijk, maar ook noodzakelijk. Dat is de reden geweest dat ik bij het begin van de ‘wederopstanding’ van Vrijzinnig Evangelisch begonnen ben met een wekelijkse rubriek om mij te verantwoorden.

Ik wist van te voren dat ik niet wekelijks te maken zou hebben met grote journalistieke dilemma’s, zeker in de begintijd niet, maar dat wilde ik opvangen door van tijd tot tijd wat te vertellen over keuzes bij de nieuwe website, over de doelgroep en over de voortgang van de website. Door die laatste onderwerpen ben ik heen, er is niet altijd noodzaak tot verantwoording en ik wil het liefst zoveel mogelijk opinie op de website. Deze rubriek stopt dus als vaste rubriek.

Dat wil niet zeggen dat er geen verantwoording meer wordt afgelegd over journalistieke keuzes. In tegendeel, als het nodig is wordt er iedere dag verantwoording afgelegd over journalistieke keuzes. Maar als vaste rubriek verdwijnt het. Vandaag is de laatste aflevering.  Volgende week vrijdag een ‘gewoon’ opinieartikel

Door Evert te Winkel

Initiatiefnemer van Vrijzinnig Evangelisch. Ooit een wat zurige bijna-ex-evangelische, inmiddels opbouwend-kritisch evangelisch. Probeert aardiger te zijn.

1 reactie op “Altijd bereid tot verantwoording”

Prima en bedankt: verantwoording is geen overbodige luxe. Wat mezelf betreft: mijn deelname zal erop gericht zijn de vrijzinnigheid van de Bijbelse literatuur en haar uitwerking op de geschiedenis te illustreren en te onderbouwen met argumenten. Van harte,
Edwin