Categorieën
Cultuur Kerk Politiek en Geloof Wetenschap

Dominee 2.0 in overzicht week 34

Er gebeurt weinig meer op het blog van Dominee 2.0. De bijdrage van Evert te Winkel staat al sinds 7 augustus eenzaam bovenaan. Daarmee is het nog niet afgelopen. ‘Waar blijft jullie bijdrage?’ vraagt de theologe Christine Smalbrugge-Hack zich af.

“Mijn vraag is: waarom ontwerpen jullie zelf niet een meer aansprekend concept met de universitaire kennis van nu, maar ook met de huidige gedachten, vragen, verlangens die in de media op veel manieren naar voren komen? Zeg dan hoe jullie je eigen generatie kunt aanspreken!”

In het stuk op Volzin.nu roept de theologe op om zelf aan de slag te gaan met een nieuw godsconcept dat wel aanslaat. Maar ook om hierover en over de zin van het leven te spreken op moment dat het jongeren wel uitkomt.

Via verschillende kanalen komen er nog artikelen aan over Dominee 2.0, ook Vrijzinnig Evangelisch pakt dit in de loop van het jaar op. Inmiddels nadert het moment dat alles over dit manifest wel gezegd is. De hoop is dat de initiatiefnemers Dominee 2.0 zelf nieuw leven inblazen.

Door Evert te Winkel

Initiatiefnemer van Vrijzinnig Evangelisch. Ooit een wat zurige bijna-ex-evangelische, inmiddels opbouwend-kritisch evangelisch. Probeert aardiger te zijn.