Categorieën
Media

Trouw rectificeert terecht

“Huwelijkscursus niet voor homo’s”, kopte Trouw dinsdag 14 mei. Vandaag zet zij dat recht, voor de lezers van de papieren krant: op pagina 11. Florimco van der Rhee geeft op zijn blog de correctie weer, waarbij hij concludeert:

“De correctie zet naar mijn idee voldoende recht wat mis ging. De zaak is voor mij hiermee afgedaan. Alhoewel deze reparatie liever niet nodig was geweest, heeft Trouw de zaak hiermee wel correct rechtgezet.”

Daarmee is de zaak afgedaan. Trouw heeft geluisterd naar de kritiek en de traditie van ‘uitstekende verantwoording over haar fouten’, waar ik in mijn vorige blog naar verwees, voortgezet. Rest mij om de krant hiermee te complimenteren, om deze reden (en andere, overigens) lees ik Trouw.

Evert te Winkel

Door Evert te Winkel

Initiatiefnemer van Vrijzinnig Evangelisch. Ooit een wat zurige bijna-ex-evangelische, inmiddels opbouwend-kritisch evangelisch. Probeert aardiger te zijn.