Categorieën
Nieuws Vrijzinnig Evangelisch

Een nieuwe site

En toen was Vrijzinnig Evangelisch opgeschort door WordPress.

Het laatste bericht dat ik 4 oktober online plaatste was Een nieuw hart en toen was het afgelopen. Een reactie of uitleg heb ik nooit gehad.

Op vrijdag werd het blog opgeschort, dezelfde dag reageerde ik en vroeg om uitleg of het opnieuw online brengen van mijn blog. Toen er op dinsdag nog altijd geen enkele reactie was, heb ik het heft in eigen handen genomen en ben met een nieuwe website op mijn eigen domein begonnen. Het voorlopige resultaat zie je hier. Een kleine FAQ:

Kan het beter? Ja, en de komende weken zal er nog veel verbeterd worden. Maar de website heeft inmiddels in grote lijnen een eigen kleur en een eigen karakter gekregen. Het alternatief is om nog weken te ontwikkelen en geen berichten te kunnen plaatsen. Dat is onbespreekbaar.

Dat zachtroze. Is dat echt nodig? Ja, dat is echt nodig. Dat gezegd hebbende: Vrijzinnig Evangelisch wordt geen meisjesachtig blog, geen berichten over my little pony en nagellak. Meer de Vierde Musketier dan Asha ten Broeke, zeg maar. Oh, wacht.

Staan alle oude berichten wel op de site? Nee, maar de meeste wel en alle berichten van 2012 en 2013 zeker.

Ik heb een link gevonden die naar het wordpress-blog verwijst. Wat doe ik? Gun me alsjeblieft wat tijd, de komende weken probeer ik alle links aan te passen. Functioneert een link over drie weken nog steeds niet, stuur dan alsjeblieft een mailtje, adres te vinden op de contactpagina.

Kost het maken van zo’n website veel tijd? *bonkt met het hoofd tegen de muur* Ja, dat kost best wel veel tijd. Vooral ook omdat ik hier weinig ervaring mee heb en slechts beperkte kennis van CSS en html bezit. Ook het automatisch publiceren op Facebook en Twitter (ja, dat doe ik!) kostte meer tijd dan gehoopt. Dat gezegd hebbende: zeker het installeren van WordPress op mijn hosting en het veranderen van de lijntjes vielen reuze mee. En dat is ook wat waard.

Als ik een stuk in wil sturen voor Vrijzinnig Evangelisch. Mag dat nog? Ja, graag! Zie contactpagina.

Ik ben altijd erg geïnteresseerd geweest in de fascinerende auteurs op de contactpagina. Waarom kan ik hun link niet meer aanklikken? Daarom niet. De pagina’s stonden standaard allemaal in de menubalk. Dat wil ik niet, daarom heb ik deze in de draft-status gezet. Ik probeer dat zo snel mogelijk aan te passen. (woensdag 16 oktober, 11.04 uur: je kan de fascinerende auteurs weer aanklikken)

Ik ben een fan van dit prachtige blog en wil graag een link op mijn website plaatsen. Mag dat? Goed idee! Nodig ook jouw vrienden uit om hun site vol te zetten met links. En als je al naar Vrijzinnig Evangelisch linkt, maar dan naar de wordpress.com-versie, verander dan de link alsjeblieft naar vrijzinnigevangelisch.nl. Ik probeer met hippe bannertjes te komen, maar dat is voorlopig toekomstmuziek.

Ik kan me voorstellen dat er nog andere vragen zijn. Heb je vragen over de nieuwe site of over de inhoud van deze site, of heb je andere vragen of opmerkingen, mail dan gerust naar e.tewinkel[at]vrijzinnigevangelisch.nl.

Hartelijk dank voor jullie geduld.

Evert te Winkel

 

Door Evert te Winkel

Initiatiefnemer van Vrijzinnig Evangelisch. Ooit een wat zurige bijna-ex-evangelische, inmiddels opbouwend-kritisch evangelisch. Probeert aardiger te zijn.