Categorieën
Politiek en Geloof

Weet je dat je van waarde bent?

Zondag 9 maart begint om 11.00 uur begint de Gastendienst, waar ik bij betrokken ben, in Berea De Maten, Heemradenlaan 125 in Apeldoorn. De Gastendienst heeft de titel: Je kan de boom in. Die titel heeft te maken met het verhaal van Zacheüs, die in de boom klom toen Jezus langskwam, om naar Jezus te kunnen kijken. Jezus riep hem toen uit de boom en ging bij Zacheüs eten. Vanuit dit verhaal wordt gesproken over tweede kansen. Marco van Vuuren is de spreker.

Ik schrijf altijd een column voor de Gastendienstkrant, een krantje met een aantal columns rondom het thema, uitleg over de kerk en een agenda voor de dienst, die ik normaal gesproken op deze site online zet. Dit keer heb ik een column geschreven over Benno L., beter gezegd: In de vorm van een open brief aan Benno L.. Dat is nogal confronterend.

De Gastendienstkrant komt slechts bij een zeer beperkt publiek terecht, de kans dat daar een slachtoffer van Benno L. of een ouder van een slachtoffer bij zit, is tamelijk klein. En zelfs voor in deze Gastendienstkrant is deze column behoorlijk confronterend. Online speelt dat nog meer, de column kan bij iedereen terechtkomen, waaronder bij slachtoffers of ouders daarvan van Benno L.. Daarom heb ik besloten om de column niet direct online te zetten, maar als een pdf, enigszins verstopt, zodat niemand per ongeluk het stuk leest. Mijn verzoek aan de lezers is dan wel om altijd naar dit artikel te verwijzen, en niet direct naar de pdf. Je kan de column lezen door op op | Document | Titel | hieronder te klikken.

[aesop_document type=”pdf” src=”http://vrijzinnigevangelisch.nl/wp-content/uploads/2014/03/2014-03-07-Weet-je-dat-je-van-waarde-bent.pdf” caption=”‘Open brief’ aan Benno L.”]

 

 

 

Uitnodiging Gastendienst 9 maart
Uitnodiging Gastendienst 9 maart

Door Evert te Winkel

Initiatiefnemer van Vrijzinnig Evangelisch. Ooit een wat zurige bijna-ex-evangelische, inmiddels opbouwend-kritisch evangelisch. Probeert aardiger te zijn.

2 reacties op “Weet je dat je van waarde bent?”

Als je twee kinderen hebt en de een is een gevaar voor de ander, vanwege een ziekte. Dan hou je ze toch apart van elkaar? Soms worden pedoseksuelen te makkelijk vrijgelaten in Nederland, zelfs na eerdere terugval. Soms is het beter iemand levenslang op te sluiten. Niet zozeer uit wraak, maar ter BESCHERMING van de andere kinderen. Want je kunt stilstaan bij het kind van God zijn van Benno, maar hoe zit het met de kinderen van God die het slachtoffer zijn geworden van hem? En die kinderen die nog slachtoffer kunnen worden als het toch weer fout gaat?

@Menno
De vraag waar het dus eigenlijk om draait is of het oordeel van de reclassering vertrouwen verdient. In een ander artikel ga ik in op hoeveel verdachten van kindermisbruik er in Nederland rondlopen. Dat zijn er heel erg veel. Wat we ons moeten afvragen, is of we ons richten op een symbool en dat symbool weren, of dat we leren leven met het feit dat onze kinderen altijd risico blijven lopen van seksueel misbruik. Ik denk dat het laatste verstandiger is (hoewel ik de angsten van ouders heel goed begrijp!)