Meedoen

Beste lezer,

Vrijzinnig Evangelisch wordt grotendeels gerund door mij, Evert te Winkel. Ik schrijf artikelen, heb contact met andere auteurs en neem de technische kant van de website (voor zover mijn kennis reikt) op me. Vanzelfsprekend kost dit veel tijd. Het liefst zou ik zien dat in ieder geval dagelijks de site geüpdatet wordt, maar dat is voor mij alleen niet haalbaar. Ik wil graag een beroep doen op jullie.

Als trouwe lezer van Vrijzinnig Evangelisch ben je niet alleen geïnteresseerd in religie, je hebt er ook een mening over of bent zelfs werkzaam in een religieus werkveld. Je weet er wat vanaf en volgt het religieuze nieuws. Of je volgt Vrijzinnig Evangelisch en vindt (een deel van) de inhoud weerzinwekkend. In dat geval zou ik graag met je spreken. Is het niet omdat je een goed idee om over te schrijven kan aandragen, dan wel omdat je een betoog kan schrijven waar de vonken vanaf spatten. Kritiek is welkom en kan, in overleg, ook op deze site gepubliceerd worden. Ik ben er blij mee. Het is voor één iemand alleen namelijk niet gemakkelijk om iedere dag leuk en scherp te zijn. Je hulp is dus welkom! Het contactformulier vind je hier.

Groet,

Evert te Winkel

Voorwaarden.

Voor bijdragen op Vrijzinnig Evangelisch gelden wel enkele voorwaarden. Aan de precieze voorwaarden wordt nog gewerkt.

  • Iedere bijdrage is duidelijk op het terrein van religie, dat mag wel breed opgevat worden.
  • De auteur moet zelf overtuigd zijn van de juistheid van zijn bijdrage.
  • De auteur doet zijn best om beweringen met bronnen te onderbouwen, binnen redelijke grenzen. Vanzelfsprekendheden hoeven niet met een bron onderbouwd. Voor conclusies geldt: altijd volgend uit de argumenten.
  • Het is goed om een eigen mening te geven. Daardoor kunnen lezers hun eigen opvattingen positioneren ten opzichte van die van de auteur. Het geven van een mening is echter niet verplicht, maar helpt vaak om een droge opsomming van feiten te voorkomen.
  • Bij het geven van een mening, speelt de auteur niet op de man. Inhoud staat voorop.
  • De auteur staat voor wat hij/zij geschreven heeft en publiceert dus niet anoniem.
  • Personen die de publiciteit niet gewend zijn, worden bij berichtgeving voorzichtiger aangepakt dan publieke figuren. Houd daar rekening mee.
  • Een bijdrage mag in onze ogen smakeloos zijn, zolang aan al het bovenstaande voldaan is. Is een bijdrage matig onderbouwd en smakeloos, dan publiceren we het niet.

3 reacties op “Meedoen”

Hoi Evert,

Wat een leuk initiatief! Eindelijk beweging in het grensvlak tussen evangelisch en vrijzinnig!

Veel vrijzinnigen kunnen alleen aangeven wat ze NIET geloven. Het is inspirerend om te lezen hoe je het geloof ook positief kunt verwoorden zonder dat het gaat knellen of autoritair wordt.

Onze gemeente noemt zich vrijzinnig. We hebben een forum opgericht waar iedereen met een open blik en een positieve geest welkom is. Ook daar wordt nogal eens het grensvlak vrijzinnig, evangelisch en spiritueel opgezocht. Misschien vind je het wat als inspirerende link onder het kopje “Vrijzinnig Evangelisch”? De link luidt: http://www.onzeroepinggetrouw.forummaken.nl

Aries van Meeteren

Hoi Aries,
Momenteel wordt er hard gewerkt aan een nieuwe website, die dit jaar nog online zou moeten komen. Deze gaat meer in de richting van een opiniewebsite, die ook weer vanaf dat grensvlak tussen vrijzinnig en evangelisch beide stromingen (kritisch) beschouwt. Of hier een pagina met ‘inspirerende links’ komt is nog niet duidelijk. We zullen het forum in ieder geval in de gaten houden, al was het alleen maar ter inspiratie.
Groetjes
Evert te Winkel

Trialk is als serieus maar toch eigenzinnig, werkelijk blij met dit soort iniatieven, we worden geen ‘is watching you-dat doet al Iemand!- dit was een triakje, ofwel personal short.07:34